Кожен державний орган має план дій в умовах можливого блекауту – голова НАДС Наталія Алюшина

17:44, 14 грудня 2022
«Блекаут – найгірший сценарій. Ми до нього готуємося, але намагаємося уникнути», - сказала Наталія Алюшина.
Кожен державний орган має план дій в умовах можливого блекауту – голова НАДС Наталія Алюшина
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кожен державний орган має план дій в умовах можливого блекауту, що дозволить забезпечити стабільність функціонування державного апарату, безперервність державного управління, збереження інституційної стійкості та надання базових послуг населенню.

На цьому наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина в прямому ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

«Війна змінила фокус соціальної відповідальності влади. Стали іншими пріоритети громадян. Першочерговими є питання безпеки і визначеності. Наші публічні службовці здатні забезпечити ці виклики. Чимало з них виявили феноменально відповідальне лідерство. Це дозволить забезпечити належні умови для безперервного функціонування державного апарату», - зазначила Наталія Алюшина.

Голова НАДС розповіла, що адміністративні будівлі облаштовують джерелами резервного електропостачання та точками доступу до інтернету (Starlink). Створюються запаси води і забезпечують місця для зберігання пального. Де можливо організували укриття.

«Блекаут – найгірший сценарій. Ми до нього готуємося, але намагаємося уникнути. Кожний державний орган відповідає за організацію робочого процесу й збереження інституційної стійкості. Пріоритет – забезпечення енергетичної автономності. Державним інституціям поставлено завдання бути активними локаціями, доступними для громадян», - наголосила Наталія Алюшина.

Крім того, як розповіла Голова НАДС, за ініціативи Президента відкриті «Пункти незламності». Там є світло, вода, тепло, зв’язок та інтернет. Уряд працює, аби забезпечити їх старлінками.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду