Ми працюємо над тим, щоб отримати більше танків для контрнаступу, – Єгор Чернєв

22:51, 3 січня 2023
На думку заступника голови Комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, надання Україні Patriot – символ довіри між США та Україною.
Ми працюємо над тим, щоб отримати більше танків для контрнаступу, – Єгор Чернєв
Джерело фото rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США таки погодилися передати Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot попри місяці зволікання з цим рішенням.

На думку заступника голови Комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, на рішення американців повпливали перемоги української армії.

Заступник голови комітету з нацбезпеки стверджує, що протягом року західні партнери швидко реагували на перебіг подій на полі бою і забезпечували українців необхідним озброєнням.

Спочатку союзники надавали гаубиці 155 калібру, потім HIMARS. Згодом через постійні ракетні атаки вони збільшили поставку ППО.

І ось зараз передача Patriot, за словами Чернєва, означає знову-таки реактивне реагування на нагальні проблеми української армії. Передача системи Patriot – знак довіри США до України.
Народний депутат нагадує, що американці не хотіли передавати цю систему через її складність. Однак тепер вони мають всі підстави вважати, що українці зможуть ефективно використовувати цю зброю.

Також, наголошує Чернєв, Patriot – «це не просто установка, що збиває ворожі ракети. Це інтегрована в систему НАТО задля передачі та збору даних із супутників система».

Тому американці боялися, що ці дані можуть потрапити до росіян. Проте сьогодні США цілком довіряють Україні.

Тепер, каже Чернєв, Україні потрібні танки для контрнаступу. За словами заступника голови з нацбезпеки, уряди США та України працюють над тим, аби переконати Німеччину надати танки Leopard.

Також на порядку денному перебуває питання щодо доцільності передачі Україні Abrams, дорогої зброї, яку можливо буде полагодити лише за океаном.

Як повідомляє народний депутат, український уряд робить усе, аби країни НАТО чітко пояснили, чому не хочуть прийняти Україну до своїх лав у прискореному режимі. Спочатку, розповідає Чернєв, союзники казали, що бояться розгнівати росію. Тепер вони готові відкрити двері Україні до своєї організації, однак після проведення низки реформ.

«Задля цього ми в самій країні проводимо багато всього, щоб до саміту у Вільнюсі надати всі проголосовані законопроєкти, реформи, на яких наголошують партнери, щоб ні в кого не було контраргументів, чому нас поки не чекають у НАТО», підсумовує Чернєв.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська