Зірвав нагрудну бодікамеру та пошкодив її, погрожував фізичною розправою: поліцейські розслідують напад на правоохоронців у Рокитному

20:40, 3 січня 2023
Працівники патрульної поліції в комендантську годину зупинили автомобіль «Audi», а згодом, під час документування водія на місце події під’їхав автомобіль «Mitsubishі» під керуванням 65-річного місцевого представника влади.
Зірвав нагрудну бодікамеру та пошкодив її, погрожував фізичною розправою: поліцейські розслідують напад на правоохоронців у Рокитному
Джерело фото: npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відділ комунікації поліції Київської області розповідає, що 24 грудня, близько 23:20 години, під час патрулювання в селищі Рокитне, поблизу АЗС, працівники відділу реагування патрульної поліції в комендантську годину зупинили автомобіль «Audi».

Згодом, зазначають у поліції, під час документування водія на місце події під’їхав автомобіль «Mitsubishі» під керуванням 65-річного місцевого представника влади.

«Під час документування водія на місце події під’їхав автомобіль "Mitsubishі" під керуванням 65-річного місцевого представника влади, який вийшов з автомобіля та почав безпідставно звинувачувати працівників поліції.

В подальшому депутат спровокував конфліктну ситуацію, агресивно себе поводив стосовно силовиків, законним вимогам яких чинив непокору, зірвав нагрудну бодікамеру та пошкодив її, водночас погрожуючи поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події», - сказано у повідомленні відділу комунікації поліції Київської області.

Слідчі за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу розпочали досудове розслідування (ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України).

Як зазначається, санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва