НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення нардепа Павла Халімона на 10 млн гривень, — ЗМІ

08:26, 2 лютого 2023
Повідомляється, що НАЗК розпочало моніторинг способу життя народного депутата після інциденту з придбанням маєтку в центрі столиці.
НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення нардепа Павла Халімона на 10 млн гривень, — ЗМІ
Фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя народного депутата від "Слуги народу" Павла Халімона виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які можуть свідчити про незаконне збагачення на 10 млн грн, повідомляє "Укрінформ".

"Національне агентство одразу (після журналістського розслідування "Слуга будинку на печерському пагорбі. Як заступник керівника фракції СН придбав маєток у центрі Києва" - ред.) розпочало моніторинг способу життя народного депутата України, заступника керівника парламентської фракції "Слуга народу" Павла Халімона. 

За результатами моніторингу виявлено ознаки корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-5 Кримінального кодексу України, які можуть свідчити про незаконне збагачення на суму 10 млн грн", — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що НАЗК виявило, що народний депутат мав відносини подружнього характеру (спільне проживання, ведення спільного побуту, наявність взаємних прав та обов’язків) з жінкою, яка придбала маєток. 

Як пише видання, офіційні доходи партнерки народного депутата з 1998 року по 2022 рік без урахування податків склали лише трохи більше 2 млн грн, а ціна придбаного маєтку, вказана в офіційному договорі, склала 10,3 млн грн. Крім того, у 2021 році вона придбала ще 68 земельних ділянок загальною вартістю 1,8 млн грн.

"У декларації Халімона за 2020 рік як грошові активи зазначено трохи більше 20 тис. грн на банківських рахунках та готівка у сумі 210 тис. дол., 225 тис. грн та 95,5 тис. дол. у біткоїнах. Його офіційні доходи за період покупки маєтку (2021-2022 роки) склали 1,5 млн грн. Проте народний депутат також купив мотоцикл BMW R 1250GS вартістю близько 750 тис. грн та надав позику у розмірі 6 750 000 грн. Тобто, враховуючи його видатки на суму 7 499 161 грн, залишок грошових активів становив всього трохи більше 220 тис. грн", — повідомляє "Укрінформ".

Нагадаємо, що Павла Халімона звільнять з посади заступника голови фракції "Слуга народу". 

Також Олена Шуляк прийняла відставку Халімона з посади голови Чернігівської організації "Слуги Народу".

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду