Офіс Генпрокурора офіційно підтвердив обшуки у митників 7 областей України

09:21, 10 лютого 2023
Митники налагодили стійкі схеми незаконного ухилення імпортерами від сплати податків та мінімізації митних платежів під час ввезення товарів.
Офіс Генпрокурора офіційно підтвердив обшуки у митників 7 областей України
Фото: пресслужба ДМС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурорами Офісу Генерального прокурора у взаємодії з Держаним бюро розслідувань та Службою безпеки України викрито масштабні зловживання своїми повноваженнями керівництвом Держмитслужби України. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, керівництво Держмитслужби України, а також Київської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської митниць налагодили стійкі схеми незаконного ухилення імпортерами від сплати податків та мінімізації митних платежів під час ввезення товарів на митну територію України і подальший випуск у вільний обіг.

«Це робилося, у тому числі шляхом підміни номенклатури (коду УКТЗЕД) товару, приховування його походження, реальної вартості», — додали в ОГП.

Наразі проводяться обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів, а також безпосередньо на митницях 7 областей України.

Раніше ми писали, що правоохоронні органи затримали колишнього начальника митного поста «Чорноморськ-порт», який вимагав і отримав неправомірну вигоду за безперешкодний експорт зерна і видачу сертифікатів. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська