У небі над Україною зафіксували російські повітряні кулі з відбивачами

15:17, 15 лютого 2023
Противник використовує такі літаючі об’єкти для проведення розвідки та відволікання нашої ППО, як хибну ціль.
У небі над Україною зафіксували російські повітряні кулі з відбивачами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У повітряному просторі України зафіксували такі повітряні цілі, як кулі з кутовими відбивачами, запущені ворогом. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі УП.

«Ймовірно, це повітряні кулі з кутовими відбивачами, про які ми говорили нещодавно. Українська Протиповітряна оборона радіолокаційно спостерігає ці повітряні цілі, які рухаються в повітряних потоках з невеликою швидкістю. В українському небі постійно чергує винищувальна авіація. Ситуація контрольована», – зазначив він.

На уточнююче запитання, чи могли подібні повітряні об’єкти стати причиною закриття повітряного простору над Молдовою, Ігнат зазначив, що не володіє відповідними даними, однак сказав, що такі кулі теоретично можуть залетіти в простір сусідніх іноземних держав, оскільки змінюють напрямок в залежності від сили і напрямку вітру.

Зазначається, що ці кулі можуть бути різного розміру (діаметром метр-півтора), але достатнього для підйому кутового відбивача.

Противник використовує такі літаючі об’єкти для проведення розвідки, відволікання нашої ППО, як хибну ціль, розтлумачив речник Повітряних сил. Радіолокаційні відбивачі на них є засобом збільшення помітності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська