Бойовику так званої «днр», взятому в полон на Херсонщині, дали 15 років вʼязниці

15:20, 17 лютого 2023
Святошинський районний суд міста Києва розглянув справу учасника так званої «днр».
Бойовику так званої «днр», взятому в полон на Херсонщині, дали 15 років вʼязниці
Фото: depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Святошинський районний суд Києва в закритому засіданні розглянув справу учасника так званої «днр» Романа Биковського. Про це йдеться у вироку від 13 лютого.

Громадянин України проживав на тимчасово окупованій території — у місті Бунге Донецької області. У лютому 2022 оголосили мобілізацію. Биковський отримав повістку і добровільно прибув до військкомату.

Биковський служив у складі незаконного збройного формування — 1 взводу 2 роти 2 батальйону 103 полку «народної міліція «днр». При цьому відкрито носив вогнепальну зброю і військову форму зразка збройних сил рф із розпізнавальними знаками.

На початку березня його підрозділ перемістився до села Приозерне Генічеського району Херсонської області, де солдатів розселили у гуртожитку сільськогосподарського технікуму.

9 вересня 2022 року Биковський спільно з іншими 24 військовослужбовцями був направлений до села Правдине Білозерського району Херсонської області для створення фортифікаційних споруд. Старшим групи був поставлений кадровий офіцер зс рф. Спільно з бойовиками «народної міліції «днр» у Правдине дислокувався підрозділ армії рф — 56 полк вдв.

До обов’язків Биковського на території Херсонщини входило чергування на блокпосту і охорона місця дислокації. Також він залучався до створення фортифікаційних споруд, рив окопи, а 6 жовтня потрапив у полон.

У судовому засіданні чоловік визнав вину і дав показання, сказав, що щиро кається.

Допитавши обвинуваченого і дослідивши матеріали, що характеризують особу, суд переконався у його винуватості у державній зраді: переході на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Крім того, його визнано винним у добровільній участі у незаконному збройному формуванні (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 260 ККУ).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області