Сили оборони не дали оточити Бахмут, але ситуація дуже важка, — Сирський

18:05, 9 березня 2023
Оборонці продовжують захищати місто, але ситуація динамічна.
Сили оборони не дали оточити Бахмут, але ситуація дуже важка, — Сирський
Фото: lb.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сили оборони не дали ворогу взяти Бахмут в оперативне оточення, але ситуація залишається дуже складною. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«Оборона - це організація дій, яка будується на стратегії, дисципліні та довірі особового складу. Її успішність залежить від інтелекту та хитрості кожного командира. Ми повинні вміти передбачати дії ворога, який має кількісну перевагу.

Оборона Бахмута продовжується майже 10 місяців. Сили оборони зробили низку тактичних дій, які на даний момент не дали ворогу взяти місто в оперативне оточення. Але ситуація залишається дуже важкою», — зазначив він.

Генерал-полковник наголошує, що російські сили діють звичними методами, не рахують людей. Але кількість вояків не є вирішальною перевагою чи фактором перемоги.

Сили ж оборони України розуміють тактичне значення Бахмута для ворога і знають його плани щодо дій на інших ділянках фронту.

При цьому Сирський наголошує: Сили оборони продовжують захищати місто, але ситуація динамічна.

«Тут кожен хід та рішення здатні кардинально її змінити. Кожен день має найвищу цінність. Я пишаюсь особовим складом. Ціную швидкість мислення командирів бригад, поруч з якими знаходжусь. Честь!» — резюмував Сирський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді