У Маріуполі окупанти зруйнували 400 багатоповерхівок, щоб приховати воєнні злочини, — мер

07:40, 10 березня 2023
Загарбники знищують сліди своїх злочинів — зносять розстріляні та розбомблені будинки «разом із їхніми численними загиблими жителями», — повідомив Вадим Бойченко.
У Маріуполі окупанти зруйнували 400 багатоповерхівок, щоб приховати воєнні злочини, — мер
Фото: Фокус
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російські окупанти у тимчасово захопленому Маріуполі зруйнували 400 пошкоджених багатоповерхівок, щоб приховати свої злочини. Про це заявив маріупольський міський голова Вадим Бойченко на брифінгу.

"За два місяці щільного вогню вони (загарбники, – ред.) кожну другу багатоповерхову будівлю знищили. Таких багатоповерхівок 1800 у місті Маріуполі. Держава-терорист визначила 934 будівлі, які сьогодні зносять… 400 таких будинків вони вже прибрали, тобто, приховали свій військовий злочин", - розповів він.

Чиновник зазначив, що загарбники, побоюючись українського контрнаступу, знищують сліди своїх злочинів - зносять розстріляні та розбомблені будинки "разом із їхніми численними загиблими жителями".

"Вони працюють і вдень, і вночі... Тому що розуміють, що ми (Сили оборони України, – ред.) вже наближаємося, що повертатимемо місто, що буде контрнаступ. І вони готуються до цього і прибирають свої військові злочини. І треба розуміти, що 50% міста більше, на жаль, не існує, і вони швидко забираються (сліди військових злочинів, – ред.)", - резюмував Бойченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду