Послуги надавалися цілодобово: у Києві зупинили діяльність 6 гральних закладів, фото

17:04, 16 березня 2023
Слідством встановлено, що гральні заклади працювали протягом тривалого часу без створення юридичної особи та відповідно без сплати податків.
Послуги надавалися цілодобово: у Києві зупинили діяльність 6 гральних закладів, фото
Джерело фото: esbu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Упродовж тижня детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області викрили та зупинили діяльність 6 закладів, в яких здійснювалася незаконна діяльність у сфері грального бізнесу.

Як зазначають у БЕБ, у межах досудового розслідування досліджуються обставини незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор на території столиці та Київської області.

«Слідством встановлено, що гральні заклади працювали протягом тривалого часу без створення юридичної особи та відповідно без сплати податків. Ігрові зали розташовувалися в основному на перших поверхах житлових будинків та в окремо МАФах. Незаконні послуги надавалися цілодобово, порушуючи таким чином комендантську годину. Така незаконна діяльність призвела до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах», - сказано у повідомленні.

Співробітники БЕБ, на підставі ухвал районного суду міста Києва, провели обшуки у Шевченківському, Солом’янському, Дніпровському, Голосіївському та Дарницькому районах столиці.

За результатами обшуків вилучено 57 системних блоків, 73 монітори, 56 моноблоків, 70 комплектів комп’ютерної техніки та інші технічні засоби та матеріальні цінності. Наразі триває оцінка завданих державі збитків та вилученого майна. Вилучені товарно-матеріальні цінності долучені до справи в якості доказової бази.

Також в деяких закладах безпосередньо перебували гравці. Співробітники БЕБ викликали поліцію для складання протоколів за статтею 181 КУпАП.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 203-2 КК України (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) здійснюється детективами Територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси