Інцидент із гранатою в суді Чернівців: у Службі судової охорони повідомили подробиці

17:44, 17 березня 2023
Батько фігуранта справи протестував проти вироку, який виніс суд його сину.
Інцидент із гранатою в суді Чернівців: у Службі судової охорони повідомили подробиці
Фото: Служба судової охорони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як ми писали, у суді Чернівців чоловік погрожував підірвати гранату. У Службі судової охорони повідомили деталі інциденту.

«У січні 2023 року Садгірським районним судом міста Чернівці був винесений вирок підсудному у справі за «непокору, вчинену в умовах воєнного стану» із покаранням у вигляді 5 років позбавлення волі.

Сьогодні, 17 березня, під час розгляду скарги у справі Чернівецьким апеляційним судом, до пункту пропуску охорони зайшов батько фігуранта, який протестував проти вироку, який виніс суд стосовно його сина. Співробітники Судової охорони помітили у чоловіка предмет схожий на гранату Ф-1 і пістолет з набоями.

Для уникнення надзвичайної ситуації в приміщенні Чернівецького апеляційного суду співробітники Служби судової охорони запропонували чоловіку покинути приміщення суду в супроводі наряду ССО для встановлення всіх обставин. Правопорушник погодився покинути будівлю, але вирішив лишитися біля воріт судової установи.

Співробітники Служби судової охорони оперативно зреагували на надзвичайну подію, згідно до протоколу: локалізували протиправну діяльність правопорушника, сповістили відповідні служби та провели евакуацію працівників і відвідувачів суду. Після прибуття на місце події правоохоронних органів у правопорушника було вилучено предмет зовні схожий на гранату «Ф1» та травматичний пістолет STALKER, №2914-UK і 14 набоїв до нього.

Правоохоронними органами вирішується питання щодо порушення кримінальної справи, передбаченої ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

На даний момент біля приміщення Чернівецького апеляційного суду проводяться слідчі дії», — йдеться у повідомленні ССО.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду