Передавав дані про позиції ЗСУ: перед судом постане колаборант

21:11, 21 березня 2023
Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
Передавав дані про позиції ЗСУ: перед судом постане колаборант
Фото: chk.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного жителя Харківської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28 ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомила Черкаська обласна прокуратура.

«За даними слідства чоловік разом із спільником, який нині перебуває на тимчасово окупованій території, передавав представнику незаконного збройного формування «народна міліція «днр» інформацію про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України на території Харківської області з метою їх ураження ворогом.

У листопаді 2022 року підозрюваного було затримано на території Харківської області та обрано запобіжний захід – тримання під вартою», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що санкцією ч. 7 ст. 111-1 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва