На Вінниччині учасницю «Команды путина онлайн» засудили до 2 років в'язниці

20:49, 22 березня 2023
Засуджена поширювала у соцмережі матеріали, в яких прославлялися військові рф.
На Вінниччині учасницю «Команды путина онлайн» засудили до 2 років в'язниці
Джерело фото: procherk.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Вінниччині місцеву жительку засудили до 2 років позбавлення волі за поширення матеріалів, у яких міститься прославляння осіб, що здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Слідство встановило, що засуджена мала проросійську позицію, яку протягом 2019 – 2022 років висловлювала через публікації антиукраїнського контенту у забороненій соцмережі «одноклассники».

Зокрема, жінка поширювала матеріали, в яких глорифікувалися представники військово-політичного керівництва росії та її солдати.

«Для прикладу, жінка розмістила схвальну публікацію про російського командувача дальньою авіацією сергея кобылаша, який відповідав за знищення української військової і цивільної інфраструктури й мирного населення та визнаний в Україні воєнним злочинцем.

Також вінничанка була онлайн-учасницею понад двохсот груп, з яких більшість проросійського спрямування, як-то: «днр ТВ», «Стоим*zа*Донбасс», «Команда путина онлайн», «Безбандеровская Украина».

Відповідно до висновку експертизи поширювані матеріали мають антиукраїнський зміст та є протиправними», – йдеться у повідомленні.

Обвинувачена свою провину не визнала.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва