В розвідці пояснили, звідки у «РДК» американська техніка

11:53, 27 травня 2023
Представник ГУР Міністерства оборони Андрій Черняк запевнив, що жодна одиниця зброї, яку надали американські партнери, не була передана «РДК».
В розвідці пояснили, звідки у «РДК» американська техніка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російські добровольці під час рейду в Бєлгородській області використовували техніку, відбиту в російських окупантів. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він наголосив, що існують чіткі механізми контролю озброєння, яке Україна отримала від партнерів. Жодна одиниця зброї, яку надали американські партнери, не була передана "РДК", оскільки зброю передавали виключно для використання регулярними формуваннями української армії.

"Такі перевірки, такий контроль здійснюють і представники тих країн, які надавали зброю. Жодна одиниця зброї, надана американськими партнерами, не була передана "Російському добровольчому корпусу"", - сказав представник ГУР.

"Захопили росіяни, і РДК цю техніку в них відбив", - додав Черняк.

В Легіоні "Свобода росії" теж заявили, що використовували під час свого рейду техніку, яку окупанти "відібрали у ЗСУ під Бахмутом, а ми успішно перетрофеїли".

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області