Зловживання на дитячому харчуванні у Києві майже на 4 млн грн: підозрюють службових осіб

17:35, 2 червня 2023
В БЕБ зазначають, що послуги з харчування для 30 столичних закладів освіти у згаданий період взагалі не надавались.
Зловживання на дитячому харчуванні у Києві майже на 4 млн грн: підозрюють службових осіб
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Начальнику управління освіти однієї з районних державних адміністрацій (РДА) у місті Києві та керівнику комунального підприємства повідомили про підозру у заволодінні коштами місцевого бюджету на загальну суму майже 4 млн грн та підробці офіційних документів.

Про це повідомили у Бюро економічної безпеки України.

«Встановлено, що службові особи однієї з райдержадміністрацій, діючи за попередньою змовою із службовими особами комунального підприємства, після початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України у 2022 році, видали завідомо неправдиві офіційні документи щодо виконання умов договору на постачання послуг з харчування дітей.

Детективи БЕБ встановили, що РДА перерахувала кошти комунальному підприємству на підставі актів виконаних робіт, складених ще до укладання відповідного договору. А послуги з харчування для 30 столичних закладів освіти у згаданий період взагалі не надавались.

Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, згадані особи розтратили кошти місцевого бюджету територіальних громад Києва на загальну суму майже 4 млн грн», - сказано у повідомленні БЕБ.

У Бюро економічної безпеки зазначили, що за результатами розслідування на підставі зібраних доказів фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),
  • ч. 2 ст. 28 КК України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою) т
  • ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді