Викрито власників та топменеджмент українського концерну, який забезпечував російський ВПК: серед них – екснардеп Партії Регіонів

14:49, 8 червня 2023
Під час обшуків у колишнього народного депутата від Партії Регіонів знайдено книги, які звеличують росію та пропагують її імперські наративи.
Викрито власників та топменеджмент українського концерну, який забезпечував російський ВПК: серед них – екснардеп Партії Регіонів
Фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Власникам та топменеджменту українського концерну інкриміновано створення злочинної організації та пособництво державі-агресору. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, член Партії Регіонів організував злочинну схему, яка полягала у забезпеченні російського ВПК.

За даними ЗМІ, мова йде про Григорія Дашутіна і його концерн NICMAS.

Встановлено, що промислово-інноваційна група компаній його родини з 2014 року забезпечувала держпідприємства рф та Білорусь високоефективним та енергозберігаючим обладнанням.

«Воно є необхідним для функціонування нафтогазовидобувних, гірничих, металургійних, хімічних, вугільних, транспортних підприємств та інших структур оборонно-промислового комплексу країни-агресора.

Після повномасштабного вторгнення власники продовжили співпрацю з агресором. До складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб. Серед них близькі родичі екснардепа, менеджмент промислово-інноваційної групи компаній та громадян рф.

Вони налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони.

З 24 лютого 2022 року за цією схемою поставлено комплектуючих щонайменше на 190 млн гривень. Після одержання стратегічної продукції «посередники» переправляли її в рф.

Наразі триває понад 30 обшуків. Зокрема, у колишнього народного депутата знайдено книги, які звеличують росію та пропагують її імперські наративи, російські відзнаки. У деяких підозрюваних знайдені паспорти рф, договори з рф», – йдеться у поввідомленні прокуратури.

Наразі затримано шість осіб. Вживаються заходи щодо затримання решти учасників злочинної організації.

Фото: gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду