Олаф Шольц викликав хвилю критики через жарт про біженців

19:34, 11 червня 2023
Канцлера Німеччини різко розкритикували за його слова про біженців.
Олаф Шольц викликав хвилю критики через жарт про біженців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Канцлера Німеччини Олафа Шольца розкритикували через жарт щодо міграційної політики, передає «Європейська правда».

Під час з'їзду Євангельських Церков канцлер говорив про велику кількість мігрантів, які в останні місяці прибувають до Німеччини.

Для того, щоб було зрозуміло, скільки людей прибуває на узбережжя Європи, а потім прямує до Німеччини, Шольц сказав: «Я вже пожартував на Європейській Раді: Німеччина повинна мати великий пляж на Середземному морі. Насправді, більше біженців, які прибувають до Європи через Середземне море, опиняються в Німеччині, ніж в окремих країнах, що межують з Середземним морем».

Жарт викликав оплески аудиторії, однак спричинив критику у Twitter.

Морські рятувальники з Sea Watch, які категорично відкидають жорсткішу політику надання притулку, написали: «Понад 1150 загиблих у Середземному морі лише у 2023 році, і те, про що думає канцлер Шольц, — це поганий жарт. Будь-хто, хто може сміятися над цим, не повинен керувати державою».

Інфлюенсер СДПН Ліллі Блаудсун заявила, що соціал-демократичний канцлер ніколи не повинен говорити так про людей. Віцепрезидент Лівих Лоренц Геста-Бойтін навіть поскаржився, що «шкода, що він міг стати канцлером».

Критика також надійшла від депутата Бундестагу від ХДС Маттіаса Гауера: «Іншим соромно, про що жартує Олаф Шольц. Федеральний канцлер точно не повинен висміювати страждання людей».

Сам Шольц пояснив, що Європа «повинна створити солідарну систему, солідарний підхід». Держави-члени ЄС більше не повинні вказувати пальцем на інших. Натомість потрібен справедливий механізм розподілу мігрантів, заявив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд