Українців просять не очищувати самостійно узбережжя від сміття: потік води несе вибухівку

12:56, 12 червня 2023
До берега може прибивати якірні міни, міни-«пелюстки», які є дуже підступники та небезпечні, адже підриваються при найменшому дотику.
Українців просять не очищувати самостійно узбережжя від сміття: потік води несе вибухівку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українців закликали не очищувати самостійно узбережжя від сміття, яке виносить на берег через теракт на Каховській ГЕС. Потік води несе багато ворожих мін. Про це заявила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

У смітті, яке знесло водою після підриву Каховської ГЕС та яке зараз прибиває до узбережжя, можуть бути небезпечні предмети. Тому прибирати його можна лише після перевірки вибухотехніків.

Вона наголосила, що при очищенні узбережжя варто пам'ятати про власну безпеку.

«В купах сміття, навіть в уламках суші, яка дрейфує і приноситься до морського узбережжя, серед залишків побутових предметів, будь-яких конструкцій можуть бути небезпечні предмети, знесені з позицій, польових складів БК, оборонних смуг, які налаштували росіяни на Лівому березі. Там може бути все що завгодно», - сказала вона.

Так, до берега може прибивати якірні міни, міни-«пелюстки», які є дуже підступники та небезпечні, адже підриваються при найменшому дотику.

«Не можна самотужки організовувати навіть збір того сміття, яке принесло до берега. Необхідно звертатися до фахівців - піротехніків, вибухотехніків, щоб обстежили місцевість і тільки після того, як дали заключення, можна включати добру волю і очищати узбережжя», - сказала Гуменюк.

Так, наприклад, сміття може прибивати навіть до берегів Одеси.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду