У Херсоні ініціюватимуть подовження комендантської години

14:27, 12 червня 2023
Для пришвидшення процесу ліквідації наслідків підриву ГЕС, найближчими днями до міста скерують додаткові сили комунальників з інших регіонів, а також спеціальну техніку.
У Херсоні ініціюватимуть подовження комендантської години
Джерело фото: mvs.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Херсоні будуть ініціювати подовження комендантської години для того, щоб можна було оперативно ліквідувати всі подальші наслідки підриву ГЕС. Про це Міністр внутрішніх справ, керівник робіт з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС Ігор Клименко заявив під час засідання штабу в Херсоні.

Перед засіданням Міністр відвідав Корабельну площу міста та мікрорайон Острів, звідки поступово відходить вода. На вулицях, які кілька днів тому були затоплені, вже працюють комунальні служби.

«Рівень води падає, достатньо стрімко. Роботи для комунальних служб буде багато, бо вже зʼявляються дахи автомобілів, дерева, металеві конструкції, сміття. У нас є задача це все швидко прибрати», - заявив Ігор Клименко.

Для пришвидшення процесу ліквідації наслідків підриву ГЕС, найближчими днями до міста скерують додаткові сили комунальників з інших регіонів, а також спеціальну техніку. Одним із головних питань є безпекова ситуація в зоні надзвичайної ситуації.

«Я дав доручення про посилення безпекових заходів на територіях - щоби уникнути травмування місцевих жителів та мародерства. Сьогодні ми будемо ініціювати подовження комендантської години для того, щоб ми могли оперативно ліквідувати всі подальші наслідки підриву ГЕС», - повідомив Міністр внутрішніх справ України.

Учасники штабу заслухали доповідь заступника Міністра охорони здоровʼя Ігоря Кузіна.

За його даними, на сьогодні не зафіксовано спалахів інфекційних захворювань, централізована вода відповідає нормам. Втім жителям постраждалих громад не радять використовувати воду із криниць, необхідно проводити знезараження питної води. Купання у водоймах суворо заборонене.

Щоденно у областях, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, проводять відбір майже 150 проб води - питної та річкової. Додатково у Херсонській області будуть запущені спеціалізовані лабораторії Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва