Вимагали у директорки дитсадку $50 000 за «непритягнення до відповідальності»: у столиці викрили псевдоправоохоронця та його спільницю

08:04, 14 червня 2023
Зловмисники переконували очільницю дитсадку, що їй загрожує покарання за правопорушення, скоєні її підлеглими.
Вимагали у директорки дитсадку $50 000 за  «непритягнення до відповідальності»: у столиці викрили псевдоправоохоронця та його спільницю
Фото: kyiv.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У столиці затримано зловмисників, які видаючи себе за співробітників поліції, вимагали у директори дитсадка гроші за «непритягнення до кримінальної відповідальності». Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, вимагачами виявилися 32-річна мешканка міста Києва та 29-річний уродженець Хмельниччини, який видавав себе за правоохоронця.

Відомо, що вони вимагали 50 тисяч доларів США з директорки дитсадку, якій нібито загрожувало покарання за правопорушення, скоєні її підлеглими.

Мова йде про інцидент, який стався у лютому цього року. Тоді чотирьом вихователькам корекційного дитсадка повідомили про підозру за фактом застосовування фізичного насилля до дітей.

Зловмисники переконували жінку, що вона також неодмінно буде притягнута до кримінальної відповідальності у разі відмови передати грошові кошти «правоохоронцям».

Після цього упродовж місяця вказані особи обманом та погрозами схиляли директорку дитячого садка до передачі грошових коштів.
 
Під час передачі та одержання частини обумовленої суми у розмірі 340 тисяч гривень вказаних осіб затримали.
 
Як виявилося, затриманий чоловік вже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців та перебував у розшуку за обвинуваченням у зґвалтуванні.
 
Наразі обом затриманим особам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи: чоловіку - у вигляді тримання під вартою, жінці - домашній арешт.
 
Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді