Окупанти перемістили у Брянську область ракетні комплекси «Бал»: яким областям загрожують ворожі обстріли

19:51, 15 червня 2023
Зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35.
Окупанти перемістили у Брянську область ракетні комплекси «Бал»: яким областям загрожують ворожі обстріли
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, російські окупанти перемістили у Брянську область берегові ракетні комплекси «Бал», щоб обстрілювати українські міста.

Ракетний комплекс  здатен вражати об'єкти на території Житомирщини, Київщини, Полтавщини, Черкащини, Чернігівщини, Сумщини та Харківщини. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу.

За його словами, противник збільшує кількість груп тактичних ракетних військ у прикордонних з Україною районах та перекинув у Брянську область дивізіон берегового ракетного комплексу «Бал».

«У зв'язку з цим зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35, дальність стрільби якої дозволяє вражати об'єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей», - сказав Громов. 

«Бал» - це російський береговий мобільний ракетний комплекс з протикорабельною ракетою Х-35. Комплекс призначений для контролю територіальних вод і проливних зон; захисту військово-морських баз, інших берегових об'єктів та інфраструктури узбережжя; захисту узбережжя на небезпечних напрямках ймовірного висадження десанту.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду