Стало відомо, чи повинна фізособа-«єдинник» під час надання побутових послуг використовувати РРО

15:51, 20 червня 2023
Під час надання побутових послуг (ремонт квартир, побутових машин, меблів, взуття, прибирання квартир, фотографування тощо) фізособи-«єдинники» ІІ - ІІІ груп не застосовують РРО та/або ПРРО, а використовують РК та КОРО.
Стало відомо, чи повинна фізособа-«єдинник» під час надання побутових послуг використовувати РРО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна податкова служба у Рівненській області роз’яснила, чи повинна фізособа-«єдинник» під час надання побутових послуг використовувати РРО.

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненням суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Згідно з п. 11 Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2000 № 1336, суб’єкти господарювання мають право проводити розрахунки без застосування  РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при наданні побутових послуг на території села, селища не залежно від організаційно-правової форми та системи оподаткування, в тому числі фізичним особам - підприємцям - платникам єдиного податку другої - четвертої груп.

Пунктом 2 Постанови № 1336 встановлено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, у п. 11 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється.

Таким чином, під час надання побутових послуг на території села, селища (ремонт квартир, побутових машин, меблів, взуття, прибирання квартир, фотографування тощо) фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку другої - третьої груп не застосовують РРО та/або ПРРО, а використовують РК та КОРО.

Водночас поза межами села, селища фізичним особам - підприємцям - платникам єдиного податку другої - третьої груп дозволено надавати побутові послуги та проводити розрахункові операції виключно із застосуванням РРО/ПРРО.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду