У Києві викрито ІТ-компанію, яка планувала «зливати» окупантам інформацію з електронних систем Донецької ОВА

16:45, 20 червня 2023
Службові особи київської ІТ-компанії, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надали віддалений доступ представникам терористичної організації «днр».
У Києві викрито ІТ-компанію, яка планувала «зливати» окупантам інформацію з електронних систем Донецької ОВА
Фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Викрито столичну ІТ-компанію, яка планувала «зливати» окупантам інформацію з електронних систем Донецької ОВА. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Так, одному з керівників столичної ІТ-компанії та п’яти його спільникам, які переховуються на тимчасово окупованих територіях, повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

«За даними слідства, службові особи київської ІТ-компанії, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надали віддалений доступ представникам терористичної організації «днр», які перебувають на тимчасово окупованій території.

Завдяки отриманому онлайн-доступу підозрювані планували регулярно «зливати» інформацію з е-документообігу однієї з обласних військових адміністрації на користь представників спецслужб рф. В першу чергу їх цікавили відомості про наслідки російських повітряних ударів по енергетичній інфраструктурі області.

Також окупанти хотіли знати точні координати електропідстанцій, на яких проводились або ще тривають ремонтно-відновлювальні роботи після обстрілів. Це допомагало б ворогу спланувати та здійснити повторні повітряні атаки на них», — йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях ІТ-компанії та за місцем проживання підозрюваних у м. Києві виявлено комп’ютери та мобільні телефони, печатки і документи, що вказують на ведення «спільного бізнесу» з донецьким «філіалом».

Наразі правоохоронці затримали одного з керівників вказаної компанії. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Фото: gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду