Верховний Суд поставив крапку у справі про хабарництво ексдиректора Інституту НАПН України та його сина: обом дали по 8 років ув'язнення

12:44, 20 червня 2023
Ексдиректору одного з Інститутів Національної академії педагогічних наук України та його спільнику призначили 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за хабарництво та сприяння цьому злочину.
Верховний Суд поставив крапку у справі про хабарництво ексдиректора Інституту НАПН України та його сина: обом дали по 8 років ув'язнення
Фото: t-v.te.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурори Офісу Генерального прокурора відстояли у Верховному Суді покарання колишньому директору одного з Інститутів Національної академії педагогічних наук України та його синові – докторанту Інституту. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Обох зловмисників засуджено до 8 років позбавлення волі – за одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та пособництво у вчиненні цього злочину відповідно.

Нагадаємо, що це третій розгляд кримінального провадження у суді касаційної інстанції. Відповідно до останнього рішення апеляційного суду хабарникам призначено по 2 роки 1 місяць позбавлення волі.

Прокурори не погодилися з покаранням та повторно його оскаржили.

Наразі Касаційний суд у складі Верховного Суду підтримав доводи сторони обвинувачення та поставив крапку у справі: екскерівника одного з Інститутів НАПН України та його пособника засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також колишнього посадовця позбавлено на 3 роки права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Прокурори у суді всіх інстанцій довели, що керівник Інституту за пособництва сина у березні 2012 року одержав від засновника Товариства з обмеженою відповідальністю хабар – 800 тисяч гривень та 250 тис доларів США.

Ця сума була частиною загальної неправомірної вигоди, яка становила 11 млн доларів США.

«Грошова винагорода» призначалася за сприяння у прийнятті рішення про надання дозволу на укладення договору оренди нежитлового приміщення площею 2290 м кв у центрі Києва. Він укладався між Інститутом та зазначеним Товариством строком на 49 років. Син безпосередньо займався підготовкою документів для договору оренди.

Наразі вирок набрав законної сили.

Свою вину в інкримінованих злочинах засуджені не визнавали протягом досудового слідства та судового розгляду провадження у всіх інстанціях.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду