Підрив Каховської ГЕС: створено Координаційний центр зі збереження культурної спадщини

19:17, 30 червня 2023
Координаційний центр має розробити та подати план заходів, спрямованих на посилення захисту культурної спадщини та культурних цінностей на територіях, що постраждали внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.
Підрив Каховської ГЕС: створено Координаційний центр зі збереження культурної спадщини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів створив міжвідомчий Координаційний центр зі збереження культурної спадщини та культурних цінностей на територіях, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС. Відповідне розпорядження, розроблене МКІП, Уряд прийняв на своєму засіданні 30 червня, передає МКІП.

«Згідно з документом Координаційний центр у двотижневий строк має розробити та подати МКІП план заходів, спрямованих на посилення захисту культурної спадщини та культурних цінностей на вказаних територіях. Після цього МКІП внесе його на затвердження Уряду.

Також Уряд доручив Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській ОВА разом з органами місцевого самоврядування, Національною поліцією, Силами територіальної оборони Збройних Сил невідкладно забезпечити обмеження доступу населення до територій, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС, щоб не допустити випадки мародерства, завдання шкоди об’єктам культурної спадщини та культурним цінностям.

Крім того, Координаційний центр має звернутись до міжнародних інституцій щодо надання допомоги у збереженні, документуванні, дослідженні і музеєфікації об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей на постраждалих територіях.

Головою Координаційного центру визначено Міністра культури та інформаційної політики. До його складу також увійшли представники МКІП, Мінінфраструктури, МОН, МВС, Міноборони, Нацполіції, Сил територіальної оборони Збройних Сил, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської ОВА та Інституту археології НАН», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва