Садовий розкритикував ЮНЕСКО через реакцію на ракетний удар рф по історичному центру Львова

18:33, 7 липня 2023
Мер Львова Садовий розкритикував ЮНЕСКО за нерішучість щодо реакції на обстріл росією історичного ареалу міста.
Садовий розкритикував ЮНЕСКО через реакцію на ракетний удар рф по історичному центру Львова
Джерело фото: Андрій Садовий
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мер Львова Андрій Садовий розкритикував ЮНЕСКО за реакцію на російський обстріл історичного ареалу міста в ніч проти 6 липня. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні ЮНЕСКО виступила з офіційним засудженням обстрілу історичної будівлі у Львові, розташованої в буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини «Львів — Ансамбль історичного центру».

Там зазначили, що цей напад — перший із часу повномасштабної війни на території, яка охороняється Конвенцією про всесвітню спадщину — є порушенням цієї Конвенції, а також Гаазької конвенції 1954 року про охорону культурних цінностей.

У ЮНЕСКО зазначили, у березні 2022 року надіслали листа міністру закордонних справ росії, щоб нагадати йому про зобов’язання та уточнити координати об’єктів Світової спадщини в Україні. Але напряму організація не вказала, хто стоїть за ракетною атакою по Львову.

Садовий написав, що в ЮНЕСКО «не наважилися назвати країну-терориста, яка здійснює ці обстріли», а сама росія залишається членом виконавчого комітету організації. Також представників організації не було на місці обстрілу.

«Правосуддя працює так, що треба судити вбивцю, а не пістолет, розумієте? [...] Вміння називати речі своїми іменами — це одна з ознак культури, яку ви маєте оберігати. Перегляньте свої цінності!», — пише Садовий.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва