Внаслідок нічного обстрілу атаковані зернові термінали та інфраструктура в портах «Одеса» та «Чорноморськ», фото

14:27, 19 липня 2023
Пошкоджені резервуари й причал Одеського порту.
Внаслідок нічного обстрілу атаковані зернові термінали та інфраструктура в портах «Одеса» та «Чорноморськ», фото
Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

рф продовжує тероризувати світ навіть після виходу з "зернової угоди". Вночі вдарила по зернових терміналах й інфраструктурі портів "Одеса" й "Чорноморськ". Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вночі були атаковані порти, які задіяні в роботі зернового коридору. Внаслідок удару були пошкоджені резервуари й причал Одеського порту.

Як відзначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, атака на зернові термінали, є актом агресії проти світу.

"На меті російських терористів - знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно - питання виживання. Зернова та портова інфраструктура мають бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу", - додав Кубраков.

Як ми писали, Одещина вночі пережила надпотужну комбіновану атаку. Основні цілі - портова та критична інфраструктура.

Нагадаємо, що рф вдарила по Одещині "Оніксами", а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою окупанти запустили по півдню і дрони "Shahed-136". Внаслідок бойової роботи із знищення ракет та дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду