Два адміністратори телеграм-каналів, які повідомляли про роздачу повісток, постали перед судом

13:32, 1 серпня 2023
На Черкащині засуджено двох адміністраторів телеграм-каналів, які розповсюджували інформацію, спрямовану на ухилення громадян від мобілізації.
Два адміністратори телеграм-каналів, які повідомляли про роздачу повісток, постали перед судом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Черкащині прокурори довели в суді причетність двох жителів регіону до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період. Про це інформує Черкаська обласна прокуратура.

У відомстві зазначили, що вказані особи створили та адміністрували декілька тематичних груп Інтернет-додатку «Телеграм», де вони розповсюджували дані, спрямовані на ухилення громадянами України від мобілізації в умовах воєнного стану, зокрема поширювали повідомлення щодо місць роздачі повісток працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У суді чоловіки визнали свою вину та запевнили про недопущення в майбутньому протиправної поведінки, спрямованої на перешкоджання законної діяльності Збройних Сил України.

Вироком суду обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з одночасним встановленням іспитового строку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва