Україна може перейти на польську модель оподаткування ФОПів, — Гетманцев

14:30, 18 вересня 2023
Польська модель оподаткування ФОПів передбачає більший ліміт за операціями та різні ставки податку для різних видів діяльності.
Україна може перейти на польську модель оподаткування ФОПів, — Гетманцев
Фото: ukranews.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні розглядають можливість запровадження польської моделі оподаткування фізичних осіб-підприємців. Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в інтерв'ю Новини.Live.

«Часто ми чуємо від бізнесу та експертів пропозиції запровадити оподаткування, як у Європі. Вивчивши приклади декількох країн, ми взяли за зразок польську модель, яка є для нас найбільш близькою. Зараз розглядаємо можливість її імплементації в Україні», – заявив Гетманцев.

За його словами, єдиний податок в Україні перетворився з інструмента підтримки малого бізнесу на систему ухилення від оподаткування великого і середнього бізнесу і його потрібно змінювати.

«Міністерство фінансів України спільно з Міжнародним валютним фондом розглядають модель оподаткування, яка була би цивілізованою, простою, прозорою, зрозумілою і давала можливість підтримувати малий бізнес, а не закривати очі на те, як бавляться з податками великі підприємства», – сказав він.

Польська модель оподаткування ФОПів передбачає більший ліміт за операціями (2 млн євро проти 7,8 млн грн) та різні ставки податку для різних видів діяльності (торгівля – 3%, послуги – 12-20%).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва