На Миколаївщині державі повернули лісові землі на 990 млн грн, які незаконно були передані під сільгоспвиробництво

22:00, 6 жовтня 2023
Суд зобов’язав сільраду повернути державі земельну ділянку площею 67,6 га.
На Миколаївщині державі повернули лісові землі на 990 млн грн, які незаконно були передані під сільгоспвиробництво
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Миколаєві прокуратура забезпечила виконання рішення суду, яким визнано незаконними розпорядження і накази колишньої Доманівської райдержадміністрації і Головного управління Держгеокадастру в області.

Також суд зобов’язав Мостівську сільраду повернути державі в особі Миколаївської облдержадміністрації земельну ділянку площею 67,6 га вартістю 990 млн грн, повідомляє обласна прокуратура. 

Встановлено, що райдержадміністрація та Держгеокадастр в області при формуванні ділянки сільськогосподарського призначення та передачі її у власність тергромади незаконно включили до її складу землі лісового фонду. Ліси перебували у постійному користуванні державного підприємства.

Через незаконні дії ділянка вибула з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямій забороні на її вилучення з державної власності, передана у комунальну власність під виглядом земель сільгосппризначення.

Наразі до Держреєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про право власності держави на спірну ділянку і про припинення прав Мостівської сільської ради на неї.

Завдяки прокуратурі права державного лісогосподарського підприємства на постійне користування ділянкою лісового фонду поновлені.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська