$10,5 тисяч за рішення у справі про смертельну ДТП: підозрюють суддю Кропивницького апеляційного суду

15:15, 26 жовтня 2023
НАБУ і САП викрили суддю Кропивницького апеляційного суду на проханні неправомірної вигоди за ухвалення пом'якшувального вироку стосовно винуватця смертельної ДТП.
$10,5 тисяч за рішення у справі про смертельну ДТП: підозрюють суддю Кропивницького апеляційного суду
Фото: НАБУ і САП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру судді Кропивницького апеляційного суду у проханні неправомірної вигоди за ухвалення пом'якшувального вироку стосовно винуватця смертельної ДТП. Про це повідомляють НАБУ і САП.

«За даними слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10,5 тисяч доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули», — йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

Судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст 368, а його спільнику – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області