НАЗК виключило групу компаній Mondi з переліку міжнародних спонсорів війни

19:49, 7 листопада 2023
Британський виробник паперу Mondi остаточно вийшов з рф.
НАЗК виключило групу компаній Mondi з переліку міжнародних спонсорів війни
Джерело фото: The Page
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Британську групу компаній Mondi було виключено із переліку міжнародних спонсорів війни після того, як вони офіційно завершили свій план з продажу бізнесу в російській федерації. Mondi, британський виробник паперу та пакування, офіційно підтвердив закриття цієї угоди, і відповідне оголошення було опубліковане на Лондонській фондовій біржі, – повідомили в НАЗК.

Крім того, компанія надіслала листа Національному агентству з питань запобігання корупції НАЗК, де було вказано, що вони виконали всі необхідні умови для виключення їх із переліку спонсорів війни. Зокрема, однією з умов був продаж найбільшого та останнього активу компанії в росії – целюлозно-паперового комбінату АТ «Монти Сыктывкар» (Сыктывкарський лісопромисловий комплекс) та повний вихід з російського ринку.

Представники НАЗК привітали рішення компанії Mondi як правильний крок у напрямку припинення спонсорської підтримки російської агресії. Вони висловили повагу до бренду компанії за цей важливий крок та закликали інші підприємства наслідувати цей приклад. Голова НАЗК Олександр Новіков підкреслив, що вихід з російського ринку відповідає довгостроковим інтересам будь-якого бренду, який вибирає цінності свободи, демократії та соціальної відповідальності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України