В Україні розширили можливості для проходження ідентифікації пенсіонерам-ВПО: подробиці

11:40, 12 листопада 2023
Українським пенсіонерам необхідно пройти фізичну ідентифікацію до 31 грудня 2023 року.
В Україні розширили можливості для проходження ідентифікації пенсіонерам-ВПО: подробиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пенсіонери в Україні, які отримують пенсії, отримали можливість віддалено звертатися до Пенсійного фонду України (ПФУ) та пройти фізичну ідентифікацію до 31 грудня 2023 року без припинення виплат пенсій та соціальної допомоги. Це рішення стосується внутрішньо переміщених осіб, які були зареєстровані до 24 лютого 2022 року. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Пенсіонери мають можливість пройти фізичну ідентифікацію кількома способами. Якщо вони перебувають на території, підконтрольній Україні, вони можуть відвідати будь-яке відділення Ощадбанку. У разі перебування за межами України чи на тимчасово окупованих територіях ідентифікацію можна пройти авторизувавшись в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» або звернутися до закордонної дипломатичної установи України.

Звертаючись до закордонної дипломатичної установи, пенсіонер повинен отримати документ про посвідчення факту життя, який разом із письмовою заявою про продовження виплати пенсії надсилається поштовим відправленням до територіального органу ПФУ за місцем перебування на обліку. Також заяву можна подати через веб-портал електронних послуг ПФУ, додавши скановану копію документу про посвідчення факту життя з використанням електронного цифрового підпису.

Це нововведення спростить процедуру фізичної ідентифікації для пенсіонерів, дозволяючи їм використовувати цифрові інструменти зручно та без візиту до дипломатичних установ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва