В Україні розробляють нові стандарти для будівництва укриттів у закладах освіти

19:28, 30 листопада 2023
У 2024 року перші укриття за новими стандартами з’являться у Житомирі.
В Україні розробляють нові стандарти для будівництва укриттів у закладах освіти
Джерело фото: 24 Канал
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про співпрацю з Житомирською міською радою та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні для розробки нових стандартів укриттів, що призначені для шкіл і дитячих садків, – повідомила пресслужба МОН.

Угода передбачає створення проєктно-технічної документації та дизайн-проєктів для будівництва укриттів у навчальних закладах, з урахуванням потреб дітей для забезпечення психологічного та фізіологічного комфорту.

Нові проєкти укриттів будуть відповідати державним будівельним нормам та враховуватимуть потреби дітей. Після розробки, проєктна документація буде загальнодоступною для всіх громад країни через додаток «Дія», що спростить та прискорить процес будівництва укриттів.

Вже з 2024 року перші укриття за новими стандартами будуть впроваджені Житомирською міською радою у навчальних закладах міста. МОН планує допомагати у впровадженні укриттів у всій країні на основі цих стандартів, щоб кожна дитина мала можливість отримати якісну освіту, навіть у період воєнного конфлікту.

У межах підписаного меморандуму буде розроблено проєктно-кошторисну документацію для дитячих садочків на різну кількість осіб і для шкіл з різною вмістимістю, що стане важливим кроком для безперервного освітнього процесу. Нові укриття створять комфортні й безпечні умови для дітей, щоб вони могли отримувати якісну освіту незалежно від обставин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва