Прокуратура через суд вимагає віддати територіальній громаді квартиру в центрі Києва на майже в 2 млн гривень

19:39, 6 грудня 2023
Прокуратура через суд вимагає визнати за територіальною громадою 2-кімнатну квартиру в центрі Києва, яка належала померлому без спадкоємців.
Прокуратура через суд вимагає віддати територіальній громаді квартиру в центрі Києва на майже в 2 млн гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У судовому порядку Шевченківська окружна прокуратура Києва вимагає визнати за територіальною громадою столиці 2-кімнатну квартиру, що знаходиться на вулиці Митрофана Довнар-Запольського в Шевченківському районі міста. Її вартість оцінюється майже в 2 мільйони гривень, – повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокуратура у ході кримінального провадження встановила, що власником квартири був одинокий мешканець Києва, який помер і не залишив спадкоємців. Згідно з нормами, його майно мало бути передане до комунальної власності через відсутність спадкоємців.

Проте внаслідок розслідування виявилося, що уповноважені органи не вжили заходів щодо передачі цієї квартири до власності територіальної громади міста.

З метою захисту прав і інтересів територіальної громади прокуратура звернулась до Шевченківського районного суду Києва з заявою про визнання спадщини померлого та передачу цього майна у власність територіальній громаді столиці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва