Військовослужбовцям спростили процедуру списання аптечок

20:10, 15 грудня 2023
Відтепер військові усно чи письмово звітуватимуть командиру підрозділу про втрату аптечки, сумки чи наплічника.
Військовослужбовцям спростили процедуру списання аптечок
Джерело фото: соцмережі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони Рустем Умєров підписав наказ щодо введення спрощеної процедури списання військово-медичного майна, такого як аптечки, сумки та наплічники, – повідомило Міноборони.

Раніше це медичне обладнання вважалося частиною інвентарного майна, що ускладнювало його списання та часто робило його неможливим. Ця ситуація призводила до того, що військові частини не могли отримувати нові аптечки, оскільки за документами вони вже були на балансі в повному обсязі. Зазначений наказ міністра, серед іншого, сприятиме прискоренню постачання нового медичного обладнання до військових частин.

«Відсутність дієвої системи списання медичного майна була величезною проблемою, її подолання давно на часі. Військові частини раніше не могли швидко списати використані аптечки і отримати нові: процес тривав місяцями і передбачав 20 етапів. Після нашої реформи лишається шість етапів і три документи, які можна зробити дуже оперативно», - зауважила заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова.

Новий порядок списання працюватиме наступним чином: військовослужбовець, який втратив чи використав аптечку, сумку чи наплічник під час бою або виконання інших завдань, повідомляє про це усно або письмово командирові свого підрозділу. Після цього командир складає рапорт і приєднує до нього витяг з журналу бойових дій або підсумкового бойового звіту. Ці документи надсилаються командиру частини, який призначає комісію для формування акту списання. Після цього командир частини підписує акт, а фінансова служба списує вказане медичне обладнання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва