Міненерго схвалило Дорожню карту розвитку «розумних мереж» задля економії електроенергії

20:37, 19 травня 2024
Втрати в енергосистемі зменшаться на 6 млрд кВт*годин.
Міненерго схвалило Дорожню карту розвитку «розумних мереж» задля економії електроенергії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство енергетики України ухвалило Дорожню карту розвитку «розумних мереж» з метою зменшення втрат електроенергії в електромережах на 6 мільярдів кВт*год щорічно по всій країні. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Згідно з дорожньою картою, відновлення пошкоджених об'єктів, порушених російськими атаками, планується виконувати за допомогою «розумних» технологій. Зокрема, впровадження технологій «мікромереж» підвищить стійкість систем до воєнних та природних негараздів.

«Українська енергосистема є невід’ємною частиною європейської, а отже, має розвиватися та модернізуватися за європейськими стандартами. Впровадження технології «розумних мереж» дозволить оптимізувати виробництво, передачу та споживання електроенергії, що стимулюватиме до зменшення втрат електроенергії», - зазначив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Запровадження «розумних мереж» також дозволить скоротити річний індекс SAIDI (показник тривалості перерв в електропостачанні) до 100 хвилин, що відповідає середньому показнику країн ЄС. Крім того, Дорожня карта передбачає активний розвиток систем автоматичного моніторингу, контролю, регулювання та захисту мереж, а також систем вимірювання та збору інформації, включаючи системи "розумного обліку електроенергії" та кібербезпеку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду