24 млн гривень збитків при будівництві Подільського мосту: директору генпідрядної організації повідомлено про підозру

19:36, 21 травня 2024
Директору генпідрядної організації повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.
24 млн гривень збитків при будівництві Подільського мосту: директору генпідрядної організації повідомлено про підозру
Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На будівництві Подільського мосту виявлено збитки на суму 24 мільйони гривень, у зв’язку з чим директору генпідрядної організації оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомила поліція Києва.

Згідно з матеріалами слідства, директор генпідрядної організації, діючи у змові з іншими учасниками злочинної схеми, вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних будівельних робіт, значно завищивши вартість оренди будівельної техніки. Санкції інкримінованих статей передбачають до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі Подільського управління поліції ведуть досудове розслідування щодо ряду корупційних злочинів, пов’язаних з будівництвом Подільського мостового переходу. Встановлено, що з 2017 року, на підставі договору з КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядник разом із підрядними та субпідрядними організаціями здійснював роботи з завершення будівництва мосту.

Проте поліцейські з’ясували, що директор генпідрядної організації, у змові з керівництвом підконтрольних йому товариств, підписав акти виконаних робіт, завищивши вартість оренди техніки на понад 24 мільйони гривень.

Директору генпідрядної організації повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Розтрата бюджетних коштів) Кримінального кодексу України. Його організації накладено арешт на рахунки.

Нагадаємо, що заступнику директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», який підписав недостовірні документи, раніше повідомили про підозру, і обвинувальний акт вже передано до суду. Досудове розслідування щодо інших учасників злочинної схеми триває.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України