Ошукали громадян на понад 550 000 грн за схемою «ваш родич у біді»: викрили зловмисників

07:36, 27 червня 2024
За такою схемою зловмисники ошукали 19 жителів з різних регіонів країни.
Ошукали громадян на понад 550 000 грн за схемою «ваш родич у біді»: викрили зловмисників
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що правоохоронці викрили злочинні угруповання, як ошукали громадян на понад 550 000 гривень за схемою «ваш родич у біді».

Організували шахрайські схеми дві мешканки Кривогу Рогу 39-ти та 43-х років та залучили ще сімох осіб, зокрема і двох своїх дітей.

Шахраї телефонували потерпілим, представлялися працівниками поліції та повідомляли, що їхня дитина затримана за побиття малолітньої особи. В цей час слухавку брав інший учасник злочинної групи, який виконував роль «дитини» та просив у мами чи батька допомоги.

Щоб «зам’яти справу» та уникнути відповідальності, необхідно було від 5 000 до 75 000 гривень на картковий рахунок. Для цього фігуранти підшукали осіб, які за певну винагороду погодилися надати свої реквізити для перерахування та зняття грошей. Готівку в подальшому передавали учасникам угруповання.

У ході слідства поліцейські встановили, що за такою схемою зловмисники ошукали 19 громадян на суму понад 550 000 гривень.

Оперативники та слідчі за силової підтримки полку поліції особливого призначення в Харківській області провели слідчі дії за місцями мешкання фігурантів на території Кривого Рогу. Вилучили 25 мобільних телефонів, банківські карти, комп’ютерну техніку, чорнові записи, автомат Калашникова та набої до нього. 

На підставі отриманих доказів двом організаторкам та сімом учасникам групи слідчі повідомили про підозру. Прокурори готують клопотання про обрання їм запобіжних заходів. Продовжуються заходи з встановлення повного кола потерпілих та інших осіб, що можуть бути причетні до оборудки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд