Мільйонні розкрадання на вивезенні відходів: підозрюють посадовця КМДА, який відповідає за захист довкілля

21:12, 27 червня 2024
Посадовець підозрюється у організації корупційної схеми з розкрадання коштів міського бюджету.
Мільйонні розкрадання на вивезенні відходів: підозрюють посадовця КМДА, який відповідає за захист довкілля
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що повідомили про підозру керівнику одного з Департаментів Київської міської ради, який відповідає за захист довкілля.

Правоохоронці встановили, що у 2022 році між замовником послуг — Департаментом КМДА і фірмою-підрядником, було укладено низку договорів на збирання, перевезення, зберігання та переробку відпрацьованих шин на території міста. Тоді переможцем на право вивезення відходів стала одна з профільних комерційних організацій.

Як стало відомо у ході слідства, за вказівкою посадовця угоди укладалися за цінами значно вище ринкових, а їх загальна вартість склала майже 4 млн грн. Для виконання умов договору фірма-підрядник додатково уклала договір субпідряду з іншим представником підприємницької діяльності, проте з повного переліку визначених робіт він здійснив лише перевезення шин до місць зберігання.

Як наслідок, умови контракту виконані не були, а проведені експертні дослідження підтвердили факт нанесення збитків місцевому бюджету міста Києва на майже 2 800 000 грн.

На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили про підозру директору одного з Департаментів Київської міської ради (КМДА).

Посадовцю може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду