Шоумен Остапчук пояснив, чому його відпустили з ТЦК

16:41, 27 червня 2024
Володимира Остапчука забрали у ТЦК, а потім відпустили - він пояснив, чому так сталося.
Шоумен Остапчук пояснив, чому його відпустили з ТЦК
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В мережі шириться скандал, пов'язаний з мобілізацією відомого телеведучого і шоумена Володимира Остапчука. Інформацію про його присутність у супроводі поліції в одному з ТЦК столиці поширив музикант Віктор Байда, який зіткнувся з Володимиром Остапчуком 19 червня під час проходження їх обох військово-лікарської комісії. Музикант зробив кілька селфі з телеведучим, хоча Остапчук, за його словами, просив не публікувати ці фотографії.

У своїй публікації Віктор Байда розповів, як вони разом з Остапчуком проходили ВЛК в поліклініці на Щербакова. За словами музиканта, Остапчук буд єдиним, хто проходив ВЛК у супроводі поліції та без черг. Після цього вони прибули до Шевченківського ТЦК.

Віктор Байда зазначив: «О 23:00 ми вже всі сиділи в автобусі чекаючи коли нас відвезуть в розподільчий пункт на ДВРЗ, всі окрім Володимира Остапчука». За словами музиканта, Остапчук отримав відстрочку на місяць.

На звинувачення Володимир Остапчук відреагував у своїх сторіс. Остапчук заявив, що інформація про те, що його якось зв'язки допомогли уникнути мобілізації під час проходження ВЛК та ТЦК, є неправдивою.

Остапчук пояснив, що у ТЦК він не оновлював дані, а ставав на облік (оскільки раніше виїжджав жити в Канаду, через що був знятий з обліку).  18 травня він отримав повістку для оновлення даних. І згодом з’явився до Шевченківського РТЦК та СП, де його перенаправили у Подільський за місцем прописки. Остапчук зазначив, що через черги не міг потрапити на прийом, тож  поліції його направили у Шевченківський РТЦК, аби зафіксувати виконання вимог, де його знову направили в Подільський РТЦК.

Також Володимир Остапчук опублікував скріншоти відвідувань ТЦК у Подільському і Шевченківському районах для оновлення даних: 23 травня у Шевченківському РТЦК та СП, 15, 19 та 20 червня в Подільському РТЦК та СП.

«Ось і всі докази про те, що автор допису бреше. Окрім цього, автор допису спочатку розповів мені, що йому давали повістки на оновлення даних, але він не явився в ТЦК, а тому його піймали і привезли. А після того, як йому сказали, що він йде служити, він підбурював всіх телефонувати у поліцію і намагався будь-яким способом уникнути мобілізації. Ось відповідь на питання, чому він мобілізований. Ніяк не тому, що хтось рівніший», — підсумував Остапчук.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін врегулював порядок створення електронного військово-облікового документу з QR-кодом, але знов не згадав про Резерв+.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду