Медичні довідки для дітей без черг: МОЗ спростив правила зарахування закладів освіти в Україні

21:29, 28 червня 2024
Україна спрощує та уніфікує процес зарахування до закладів освіти.
Медичні довідки для дітей без черг: МОЗ спростив правила зарахування закладів освіти в Україні
Джерело фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наказом №1351 від 25 липня 2023 року, що стосується організації медичних оглядів дітей для зарахування до закладів освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, введено зміни, спрямовані на спрощення та уніфікацію процесу.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко пояснив позицію МОЗ щодо нововведень, наголошуючи на важливості заміщення морально застарілих практик формальними процедурами. Відтепер вступ дитини до будь-якого закладу освіти передбачає отримання уніфікованої медичної довідки № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)», що спрощує процедуру та зменшує бюрократичні бар'єри для батьків.

Огляд дитини тепер включає в себе широкий спектр медичних аспектів, від збору анамнезу до фізичного обстеження, перевірки зору, слуху, постави та інших параметрів здоров'я. Сімейний лікар проводить базовий огляд, і лише у разі виявлення відхилень направляє дитину до спеціалістів.

Важливим аспектом є виконання обов'язкових щеплень згідно з Національним календарем профілактичних щеплень перед вступом до закладу освіти. Також перед зарахуванням дитини до садочка або школи обов'язковий огляд у лікаря-стоматолога.

Нові правила спрямовані на зменшення адміністративного тиску на батьків, уникнення черг та оптимізацію процесу медичного обстеження. Результати медогляду дійсні впродовж року з моменту їх проходження, що дозволяє батькам проводити огляд у зручний для них час, незалежно від навчального року або літніх місяців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Аліна Павловська
    Аліна Павловська
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Валентин Шроль
    Валентин Шроль
    суддя Київського апеляційного суду
  • Сергій Колоколов
    Сергій Колоколов
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Олег Гончарук
    Олег Гончарук
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Катерина Васильєва
    Катерина Васильєва
    суддя Святошинського районного суду міста Києва