На Закарпатті судитимуть чоловіка, якого вже вдруге викрили на переправленні військовозобов’язаних до ЄС

07:21, 29 червня 2024
Правоохоронці встановили причетність закарпатця до нелегального «трафіку» чоловіків за межі України.
На Закарпатті судитимуть чоловіка, якого вже вдруге викрили на переправленні військовозобов’язаних до ЄС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Перед судом постане житель Тячівщини, якого вже вдруге викрили на незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків до країн Євросоюзу. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Так, до суду скерован обвинувальний акт щодо 31-річного мешканця Солотвина за фактом незаконного переправлення групи осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Правоохоронці встановили причетність закарпатця до нелегального «трафіку» чоловіків за межі України. Він діяв спільно з іншим чоловіком – жителем Івано-Франківщини. Разом вони організовували доїзд «клієнтів» на Закарпаття, а вже подальшим маршрутом військовозобов’язаних у прикордонні керував закарпатець.

«Таким чином ділки організували незаконне переправлення до Румунії трьох осіб у вересні 2023 року. Щоправда вказану схему викрили прикордонники, тоді ж утікачів притягнули до адміністративної відповідальності, а організатора «подорожі» – прикарпатця – затримали за підозрою у злочині. На той момент він якраз встиг одержати оплату за протиправні послуги у розмірі 5500 доларів», — йдеться у повідомленні.

Згодом правоохоронцям вдалося зібрати докази причетності до вказаного випадку протиправної діяльності і 31-річного закарпатця. За даними слідства, до його обов’язків входив інструктаж «клієнтів» до перетину кордону. Чоловік радив як зберегти документи при перетині р. Тиса та що робити, діставшись території сусідньої держави.

Зазначається, що мешканця Солотвина правоохоронці викрили на незаконному переправленні чоловіків за кордон вже вдруге. Зараз обвинувальний акт щодо нього скеровано у Тячівський районний суд.

У прокуратурі додали, що з початку цього року у цьому ж суді відбувається і розгляд провадження щодо організатора злочину з Івано-Франківщини.

Якщо вину чоловіків доведуть, їм загрожуватиме ув’язнення на строк від 7 до 9 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Аліна Павловська
    Аліна Павловська
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Катерина Васильєва
    Катерина Васильєва
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Микола Гнатовський
    Микола Гнатовський
    суддя Європейського Суду з прав людини від України
  • Едуард Бовкун
    Едуард Бовкун
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Сергій Боймиструк
    Сергій Боймиструк
    суддя Рівненського апеляційного суду