Будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища: документи пройшли держекспертизу

12:11, 30 червня 2024
Отримання позитивного експертного звіту підтвердило, що проектна документація розроблена відповідно до діючих державних будівельних норм, стандартів та правил.
Будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища: документи пройшли держекспертизу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне військове меморіальне кладовище отримало позитивний висновок від ДП «Укрдержбудекспертиза» щодо розгляду проектної документації на будівництво першої черги.  Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів України.

У складі проєкту першої черги розроблена технічна складова щодо будівництва споруд і будівель, а також розділ «Оцінка впливу на навколишнє середовище (ОВНС)».

Отримання позитивного експертного звіту підтвердило, що проектна документація розроблена відповідно до діючих державних будівельних норм (ДБН), стандартів та правил, з дотриманням вимог щодо екологічності, міцності, надійності, довговічності та інклюзії.

«НВМК – це не питання «хочу» чи «не хочу», «земля впаде в ціні» або «ліс садив своїми руками». Наразі перед нами глобальні речі - збереження нації. І Захисники та Захисниці, які невдовзі з почестями знайдуть саме тут своє «останнє місце дислокації», віддали свої життя задля збереження нашого життя, нашої землі, лісу, спільного дому. Це моя позиція як керівника Мінветеранів, як Героя України, як ветерана і як людини, яка захищатиме права ветеранів і ветеранок, членів їхніх родин та сімей загиблих. Де б я не був. Честь маю», - прокоментував в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Проєктом першої черги передбачено будівництво секторів поховань, колумбарних стін, монументів, меморіалу, адміністративної будівлі, будинку трауру, господарської будівлі та пункту охорони, ангару, артезіанських свердловин, трансформаторних підстанцій та котельні.

Також у першій черзі буде збудовано зупинки громадського транспорту, насосна станція, локальні очисні споруди, огорожі, резервуари та під'їзну дорогу. Подбають і про реалізацію зони рекреації, зведення вхідної групи, центральної площі, відкритих автостоянок, майданчиків для збору твердих побутових відходів, підземних модульних систем збору сміття, інженерних мереж і проїздів.

Наступний етап — оголошення тендеру та відбір підрядника для будівництва і отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду