Світові банки можуть похитнутися: Банк міжнародних розрахунків попередив про ризики у 2024 році

17:55, 30 червня 2024
Світові фінанси під загрозою через вибори та державний борг, – Банк міжнародних розрахунків.
Світові банки можуть похитнутися: Банк міжнародних розрахунків попередив про ризики у 2024 році
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Банку міжнародних розрахунків, який відомий як «центральний банк центральних банків», вважають, що світові фінансові ринки можуть зазнати поштовхів через зростання рівня державного боргу на тлі низки важливих виборів у 2024 році. Інформацію про це повідомляє агентство Reuters.

Банк зауважив, що світова економіка наразі рухається в напрямку «плавної посадки», хоча багато економістів висловлювали сумніви, коли відсоткові ставки стрімко підвищилися. Однак в БМР попередили, що особливо політики повинні бути обережними в умовах збільшення глобального державного боргу.

За даними Банку, глобальний державний борг вже досяг рекордного рівня, а період виборів цього року, який почався з президентських виборів у США у листопаді, а також нещодавніх голосувань у Мексиці, Південній Африці, Франції та Великобританії, надає додаткові ризики для економічної стабільності.

Генеральний директор БМР Агустін Карстенс підкреслив, що при невеликій ймовірності повернення відсоткових ставок до наднизьких рівнів, існує тиск на витрати через старіюче населення, зміни клімату, відновлення обороноздатності та зростання протекціонізму. Ці фактори, на його думку, можуть вивести з рівноваги чутливі фінансові ринки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду