Чи треба платити екологічний податок суб’єктам господарювання, які використовують генератор: відповідь ДПС

16:00, 3 липня 2024
У ДПС роз’яснили питання екологічного податку для суб’єктів господарювання, що використовують генератор.
Чи треба платити екологічний податок суб’єктам господарювання, які використовують генератор: відповідь ДПС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління Державної податкової служби у Київській області пояснило, чи є платниками екологічного податку суб’єкти господарювання, що використовують дизельний генератор під час відсутності електроенергії у період воєнного стану.

Зазначається, що згідно з п. 240.1 ст. 240 ПКУ платниками екологічного податку є СГ, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються, зокрема, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення.

Тимчасово, на період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування, для цілей застосування розд. VIII «Екологічний податок» ПКУ, із визначення стаціонарних джерел забруднення (у значенні п.п. 14.1.230 п. 14.1 ст. 14 ПКУ) виключені електрогенераторні установки, що класифікуються за кодом 8502 згідно з УКТ ЗЕД.

Отже, у власників електрогенераторних установок, які класифікуються за кодом 8502  УКТ ЗЕД, не виникають податкові зобов’язання з екологічного податку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Бабій
    Роман Бабій
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Роман Сацький
    Роман Сацький
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Олександр Кармазін
    Олександр Кармазін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Назарій Дулебко
    Назарій Дулебко
    голова Сихівського районного суду м. Львова