В «Армія+» тепер доступні 11 найпопулярніших видів рапортів

16:15, 8 серпня 2024
У мобільному застосунку для військових запущено 11 цифрових рапортів, які мають юридичну силу, що й паперові.
В «Армія+» тепер доступні 11 найпопулярніших видів рапортів
Джерело фото: dev.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У мобільному застосунку для українських військовослужбовців «Армія+» вже доступні 11 найпопулярніших цифрових рапортів, що мають таку ж юридичну силу, як і паперові документи. Про це повідомила заступниця міністра оборони України з цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Як сьогодні сказав міністр, Міністерство оборони повністю зробило свою домашню роботу разом з урядом. І ми маємо зараз абсолютно рівноцінний за своєю юридичною силою електронний рапорт. Повністю рівноцінний паперовому. Ми вже запустили в «Армії+» 11 найпопулярніших цифрових рапортів. Усі вони створюються через конструктор із підказками», — заявила Черногоренко під час презентації застосунку.

Вона підкреслила, що процес подання рапорту є легким та інтуїтивно зрозумілим, і військовослужбовець витрачає на це близько 10 хвилин.

У Міністерстві оборони уточнили, що подання рапорту відбувається через унікальний ID-номер, який ідентифікує кожного військового. Завдяки цьому номеру надалі можна буде отримувати інші послуги, що будуть додаватися в «Армія+».

Як раніше писала «Судово-юридична газета», відтепер в ЗСУ будуть електронні рапорти. Зокрема, можна буде бачити реальну ситуацію із забезпеченням підрозділів.

Крім того, міністр оборони Рустем Умєров анонсував, що згодом у додаток Армія+ інтегрують сервіси і для родин військових.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Міноборони обіцяло україцям, що у застосунку Резерв+ буде сервіс автоматичного надання відстрочки від призову. Втім, станом на 8 серпня цифрова команда уряду запустила онлайн-бронювання через Дію для окремих підприємств і грантових громадських організацій, які фінансуються іноземними донорами, але стосовно інших категорій, зокрема людей з інвалідністю, доглядачів, студентів, багатодітних батьків – добрих новин щодо цифровізації немає. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олексій Кулеба
    Олексій Кулеба
    заступник керівника Офісу Президента України