Британія дозволила застосування ракет Storm Shadow по цілях в рф — The Guardian

08:38, 12 вересня 2024
Премʼєр Британії вже публічно висловлювався на підтримку надання дозволу на використання ракети на території росії.
Британія дозволила застосування ракет Storm Shadow по цілях в рф — The Guardian
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд Великої Британії дав дозвіл Україні завдавати ударів по військових цілях у росії ракетами Storm Shadow, передає британське видання The Guardian із посиланням на джерела в уряді.

Однак видання додає, що не очікується, що про це буде публічно оголошено в пʼятницю, коли президент США Джо Байден і премʼєр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрінуться у Вашингтоні.

«Під час цього візиту, який, як очікується, буде коротким і стане другим візитом Стармера до США на посаді премʼєр-міністра, не заплановано жодної пресконференції, після чого на вихідних можуть відбутися подальші розмови з метою інформування ключових європейських союзників про перебіг дискусії», – йдеться у матеріалі.

Джерела видання зазначили, що cпільний візит держсекретаря США Ентоні Блінкена і очільника МЗС Британії Девіда Леммі до Києва 11 вересня не відбувся б, якби не було позитивного рішення щодо Storm Shadow.

«Публічна заява про ракети дальнього радіусу дії в Києві буде вважатися надмірно провокаційною. Також цілком ймовірно, що навколо використання Україною ракет, які мають дальність дії щонайменше 190 миль (300 кілометрів – ред.), все ще існуватимуть обмеження, щоб уникнути необдуманих або непотрібних атак», – пише The Guardian.

Також там додають, що премʼєр Британії публічно висловився на підтримку надання дозволу на використання ракети на території росії. Але оскільки ракета є спільним проєктом, для цього також потрібен дозвіл США і Франції.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що американський президент Джо Байден «не виключає», що Україна може отримати дозвіл на удари по території рф далекобійною зброєю. Крім того, 13 вересня прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер обговорить із президентом США Джо Байден дозвіл України на далекобійні удари по території росії.

Також США хочуть отримати від Зеленського детальний план ударів по рф.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Василь Німченко
    Василь Німченко
    перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Юрій Полотнянко
    Юрій Полотнянко
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Тетяна Кармазина
    Тетяна Кармазина
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду