Присвоєння рангу держслужбовця у разі наявності у особи декількох спеціальних звань — роз’яснення НАДС

19:10, 3 жовтня 2024
У НАДС зазначили, що ранг державного службовця присвоюється виходячи зі співвідношення з тим спеціальним званням, яке дає змогу присвоїти вищий ранг державного службовця.
Присвоєння рангу держслужбовця у разі наявності у особи декількох спеціальних звань — роз’яснення НАДС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби підготувало роз'яснення щодо присвоєння рангу державного службовця у разі наявності у особи декількох спеціальних звань.

Зазначається, що співвідношення між рангами державних службовців i рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями встановлюється для випадків призначення осіб, яким присвоєно такі спеціальні звання, на посади державних службовців, на яких може бути присвоєно нижчий ранг. У такому разі особі присвоюється ранг державного службовця на рівні рангу, який вона мала відповідно до спеціальних законів.

На думку НАДС, при призначенні на посаду державної служби особи, яка має декілька спеціальних звань (присвоєних раніше), ранг державного службовця присвоюється виходячи зі співвідношення з тим спеціальним званням, яке дає змогу присвоїти вищий ранг державного службовця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва