Словаччина виділить 500 тисяч євро на енергетичну допомогу Україні

15:56, 7 жовтня 2024
Ці кошти будуть використані для закупівлі енергетичного обладнання у однієї зі словацьких компаній, яке згодом передадуть Україні.
Словаччина виділить 500 тисяч євро на енергетичну допомогу Україні
Фото: МЗС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 7 жовтня, міністр закордонних справ Андрій Сибіга зустрівся зі своїм словацьким колегою Юраєм Бланаром для двосторонніх переговорів. Під час зустрічі було оголошено, що Словаччина виділить Україні 500 тисяч євро для підтримки енергетичних потреб. Про це інформує МЗС України.

Сторони обговорили важливі аспекти українсько-словацьких відносин, зокрема, продовження підтримки України в умовах російської агресії, участь Словаччини у втіленні "формули миру", а також підготовку до другого Глобального саміту миру.

Сибіга подякував словацькій стороні за рішення виділити 500 тисяч євро для підтримки енергетичних потреб та відновлення інфраструктури України в рамках Плану двостороннього співробітництва у сфері розвитку Словаччини.

Ці кошти планують витратити на придбання енергетичного обладнання від однієї із словацьких компаній з подальшою його передачею Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва